СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 13:00

За зміну рівненські патрульні виявили 20-х п’яних за кермом, серед них – поліцейський

У День молоді та День Конституції патрульні на Рівненщині виявили двадцятьох водіїв, які керували напідпитку. Один із них – поліцейський. За вихідні – це другий працівник правоохоронного органу, якого запідозрили у п’яній їзді, – пише Суспільне.

Частину нетверезих кермувальників виявили під час ДТП. Йдеться про місто Рівне та ділянку обслуговування сарненського посту.

В обласному центрі сталось кілька ДТП. Усі вони були без травмованих.

Так, наприклад, близько 9-ї вечора біля “відінського кільця” один легковик в’їхав у авто перед ним. 49-річний винуватець аварії пройшов освідування на місці й прилад “Драгер” показав 1,1 проміле (при нормі не більше 0,2). Керманич не погодився з результатом та забажав пройти освідування у медзакладі. Там результат був 0,77 проміле.

Майже за годину копи виявили потрійну ДТП на вулиці Соборній у мікрорайоні Ювілейний. У одного з водіїв, який не був винуватцем зіткнення, виявили ознаки сп’яніння і запропонували спростувати це на освідуванні. Однак, той відмовився. Відтак, на нього склали відповідний протокол із приміткою “відмова”.

Ще одна аварія сталась близько о пів на третю ночі на Млинівській, там зіткнулись дві автівки. Винуватець аварії пройшов освідування, яке показало 1,64 проміле алкоголю в організмі (у 8 разів перевищує норму).

Ще кількох нетверезих водіїв виявили на сарненській трасі. Там ДТП не було, усіх кермувальників зупиняли за порушення правил дорожнього руху.

У керманича однієї із автівок освідування показало 1 проміле алкоголю, один із водіїв відмовився від освідування, хоч мав ознаки наркотичного сп’янінні.

Зупинили також кількох мотоциклістів. Один із них відмовився спростувати підозру, у ще двох “Драгер” показав 0,71 та 2,65 проміле. Ще один відмовився пройти тест на місці, а у медзакладі в нього підтвердили 1,12 проміле.

Зазвичай патрульні від 20 до 30 випадків керування у стані сп’яніння виявляють за два вихідних дні.

Із власних джерел Суспільному відомо, що у одному із випадків йдеться про чинного працівника поліції охорони, він відмовився пройти освідування.