СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 11:37

У Рівному на територію фірми “Фіалка” кинули гранату

У Рівному вночі на територію будівельної фірми у провулку Шпанівський кинули гранату, вона розірвалась. Інцидент стався у ніч на 17 червня. У поліції Суспільному цю інформацію підтвердили й додали, що серед людей травмованих немає. Зазначимо, що йдеться про територію фірми “Фіалка”.

Сам вибух стався близько 23:10, каже спеціалістка відділу комунікації поліції області Світлана Карачун.

“Пошкоджено огорожу, фасад будівлі та осколками — чотири автомобілі. На території фірми у той час перебував на чергуванні охоронець, який не постраждав”, – каже представниця поліції.

Слідчі з місця події вилучили уламки різного розміру та важіль до запалу ручних гранат із маркуванням. Усе це відправили для проведення експертизи.

Кримінальне провадження відкрили за фактом хуліганства, вчиненого із застосуванням боєприпасів.

Також відомо, що у 2017 році невідомі підпалили автомобілі, що належать власнику та його синові, який керує приватним підприємством. Також у 2018 році стався підпал офісу, а у 2019 – на території фірми невідома особа кинула гранату. За цими фактами тривають досудові розслідування, – додали в поліції.

“В мене ворогів немає, добропорядні стосунки з постачальниками, з колегами, з підрядниками, конкурентами. Ні з ким немає відкритого прямого кнфлікту, щоб я когось рахував ворогом. Це моя життєва позиція”, – зазначив у коментарі Суспільному керівник фірми “Фіалка” Юрій Фалко.

Зазначимо, що саме “Фіалка” наразі є головним підрядником реконструкції стадіону “Авангард” у Рівному. Роботи стартували у березні 2019-го. Вартість реконструкції після коригування проєкту зросла із майже 200 мільйонів до майже 290.