СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 19:59

Рівненські вершниці вдало відкрили сезон змагань (+ФОТО)

Після майже 8-мимісячної перерви відновився сезон кінно-спортивних змагань. Регіональні змагання з подолання перешкод «Equides CUP» CSN*** – це найсильніший турнір України, де за кубок переможця змагаються 150 спортивних пар. Все відбувається на базі кінно-спортивного клубу “Equides club”, що у Київській обл.

Уже позаду два етапи: з 4 по 7 червня відбувся – І етап, а на цих вихідних 12-14 червня завершився ІІ етап змагань з конкуру «Equides Cup».

 

Це всеукраїнські змагання у номінації «відкритий клас» – тобто між собою конкурують вершники будь-якої кваліфікації, не залежно від віку чи досвіду.

Гідну конкуренцію бувалим склали юні рівнянки, хоч наша область порівняно з іншими має не тривалу кінно-спортивну історію.

Рівненська команда складається з вихованок КСК «Патріот»: Олександра Онищук, Анастасія Благодир, Христина Купецька, Олександра Левшук та Іванна Царук. Завжди був поруч їх тренер – Денис Косик.

Вчора вони всі повернулись додому і не лише з досвідом, але й із нагородами.

Олександра Онищук – перемогла у конкурі на висоті 120 см. Разом з її вірним напарником Графом Ефе вони стали першими на маршруті, де обійшли 34 учасника.

Іванна Царук – 13-річна спортсменка у різні етапи виборола золото, а потім і срібло на висоті 90 см. Спортивний напарник – Фетіда.

«Насправді, змагатися з великою кількістю хороших вершників було дуже складно, але я справилась завдяки порадам свого тренера — Дениса Косика! Я йому дуже вдячна , адже без нього, я б ці нагороди не здобула», – коментує Іванка.

Олександра Левшук в перший тиждень змагань взяла бронзу на висота 100 сантиметрів.

Купецька Христина (вперше виступала на маршрутах більшої висоти і в останній день змагань майже виповнила норматив кандидата в майстри спорту України.

Анастасія Благодир пройшла свої маршрути чисто, без повалів і опинилась в десятці кращих серед трьох десятків конкурентів.

«Як тренер можу сказати що всі виступи доволі вдалі, були допущені помилки технічного харктеру, які зараз, поки ми удома, будемо відпрацьовувати. Продовжуємо розвиватись далі, хоча команда нашої області молода, але ми створюємо гарну конкуренцію більш відомим клубам. Дівчата дають відсіч досвідченішим спортсменам і я бачу їх запал перемагати», – коментує тренер рівнян Денис Косик.