СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 11:39

Рівненське підприємство отримало право на податкові пільги

Рівненське учбово-виробниче підприємство Українського товариства сліпих отримало погодження на пільги.

Таке рішення прийняли на регіональній комісії ОДА з надання підприємствам інвалідів пільг з оподаткування. Чергове засідання відбулося під керівництвом заступниці голови Рівненської ОДА Людмили Шатковської.

Директор обласного департаменту соціального захисту населення Олексій Шамак зазначив, що важливо підтримувати ті установи, які забезпечують роботою людей з інвалідністю.

Як зауважила Людмила Шатковська, на цьому підприємстві з 49 працівників 31 – особи з інвалідністю.

«Важливо, що керівник УТОСу дбає про соціальний захист своїх працівників, а середньомісячна зарплата в еквіваленті повної зайнятості становить понад 7,4 тисяч гривень. Відтак підприємство заслуговує на відповідну підтримку», – зауважила Людмила Шатковська.

Тут, зокрема, виробляють робочий одяг, гофрований папір та картон, щітки та мітли, а також працюють над виробами із деревини, корка, соломки та рослинних матеріалів для плетіння.

«На території підприємства є гуртожиток, спортивна зала та бібліотека. Тож вільний від роботи час працівники можуть проводити з користю. Також у нашому штаті працює фельдшер, який слідкує за станом здоров’я усіх підопічних», – розповідає керівник виробництва Ігор Подранецький.

Тож члени комісії проголосували за рішення рекомендувати голові ОДА надати дозвіл УТОСу на право користування пільгами з оподаткування.