СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 1:28

На Рівненщині розпочато інспектування медзакладів щодо належної оплати праці медиків, задіяних у подоланні COVID-19

Головні державні інспектори Управління Держпраці у Рівненській області розпочали низку позапланових заходів державного нагляду (контролю) у медичних закладах краю.

Метою заходів є:

  • контроль за додержанням законодавства про працю у нарахуванні та виплаті заробітної плати медичним працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2;
  • контроль за своєчасністю подання повідомлень про кожний встановлений факт інфікування медичних працівників гострою респіраторною хворобою COVID-19 та об’єктивністю проведених розслідувань професійних захворювань.

Відповідні заходи контролю відбуватимуться упродовж червня-липня 2020 року на виконання доручень Прем’єр-міністра України від 25.05.2020 року щодо здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) та Голови Державної служби України з питань праці.

Інспектуваннями фахівці Управління Держпраці у Рівненській області охоплять усі медичні заклади краю, які безпосередньо зайняті у ліквідації епідемії та здійсненні заходів з запобігання поширенню коронавірусної хвороби, лікуванням пацієнтів із випадками гострої респіраторної хвороби COVID-19.