СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 15:23

На ринках “Дикого” та “Моріон” у Рівному провели позапланові перевірки

На ринках “Дикого” та “Моріон” провели позапланову перевірку. У підсумку в Держпродспоживслужбі відзвітували: суттєвих порушень карантинних вимог там не виявили.

Рейд відбувся у четвер, 4 червня, журналісти Суспільного спостерігали за ним на одному із базарів.

За словами начальника відділу держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Сергія Грабовського, перевірка була саме позаплановою, аби підприємці не розслаблялися.

На території ринку “Дикого” є приблизно півтори тисячі торговців. Після послаблення карантину їм дозволили працювати з 1-го травня. Обов’язкові вимоги – антисептики, маски, захисні екрани, заміри температури на вході.

Підприємець своє робоче місце антисептиком має забезпечити самостійно. У цілому підприємство забезпечує дезінфекцію території і роздаємо засоби для дезінфекції поверхонь у кіосках, – каже директорка ринку Олена Нездюр.

За годину перевірки виявили незначні порушення.

Використовуються антисептики без заводського маркування, не зовсім зручне місце їх розташування для покупців. Були випадки, що працювали без рукавиць і поодинокі, що без окулярів. Але після зауваження вони були негайно усунуті, – каже представник Держпродспоживслужби Сергій Грабовський.

Перевірку представник Держпродспоживслужби знімає на відеокамеру. Це для того, аби потім у підприємців чи керівництва ринку не було претензій.