СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 11:25

Рівненські підприємці попросили у обласної влади втихомирити Хомка

Сьогодні підприємці, які торгують на ринку по вулиці Шевченка в обласному центрі, прийшли до Рівненської ОДА. Продавці просили розібратися у ситуації щодо відновлення роботи їх торгових рядів, які не працюють з спочатку пандемії.

З ними зустрілися перший заступник голови ОДА Сергій Подолін та заступник голови ОДА Ігор Тимошенко. Можливі шляхи вирішення проблеми обговорили з ініціативною групою.

Зокрема, йшлося про можливість роботи ринку із дотриманням санітарних норм в умовах карантину. Головне управління Держпродспроживслужби у Рівненській області отримало доручення обстежити цю частину ринку. У свою чергу, підприємці підготують усі дозвільні документи щодо діяльності.

«Позиція Рівненської ОДА – сприяти у роботі легального бізнесу. Водночас, Рівненська міська рада – це орган місцевого самоврядування, який має право приймати рішення на своїй території. Також не потрібно забувати, що на сьогодні  Рівненщина у числі тих областей, де зберігається високий рівень захворювання на коронанавірус. Тому усе це потрібно враховувати під час прийняття рішень, не порушуючи норм чинного законодавства», – відзначив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.