СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 14:58

Псевдомедсестра-практикантка ошукала самотню пенсіонерку з Рівного

Після візиту пседомедсестри, 88-річна пенсіонерка з Рівного залишилась без тисячі гривень. Це третій відомий за час карантину інцидент, він трапився опівдні 19 травня. Подробиці Суспільному розповіла спеціалістка відділу комунікації поліції в області Світлана Карачун.

До самотньої пенсіонерки прийшла невідома жінка, яка представилася практиканткою медичного училища і запевнила, що її уповноважили перевірити стан здоров’я та виміряти температуру, так як за фахом вона — майбутня медсестра.

Нічого не підозрюючи, бабуся впустила її до оселі. Невідома розпитала, що турбує, зафіксувала температуру, запевнила, що все добре та попрощалася.

Зі слів потерпілої, жінка була молодого віку, чорнява та одягнена у зелену сукню, – розповіла спеціалістка. Правоохоронці також встановлюють іще одну особу, причетну до вчиненого злочину. Адже в той час, коли пенсіонерка була на кухні з псевдомедсестрою, її спільниця таємно проникла до квартири, де в одній із кімнат і викрала гроші, – розповіла представниця поліції.

За фактом крадіжки, поєднаної із проникненням у помешкання, слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 ККУ.

Нагадаємо, за травень у Рівному це третій зафіксований випадок подібного шахрайства. В обох попередніх інцидентах візитери були в халатах, масках та представлялись працівниками поліклініки.