СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 15:18

На Рівненщині зафіксовано 41 порушення природоохоронного законодавства

У період з 14 по 20 травня 2020 року державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля зафіксували 41 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, було складено 33 протоколів – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства). Оформлено вісім актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

« Згідно актів безхазяйного майна вилучено 38 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 1 938 грн.» – повідомив  начальник управління – Сергій Бондар.

Для прикладу, 15 травня інспекторським складом викрито четверо громадян, які хотів здійснити вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову – двома павуками. Порушники знаходились на березі водойми, поблизу с. Оржів Рівненського району Рівненської області.

18 травня рибпатрульними зафіксовано аналогічне порушення правил рибальства. Інцидент стався на березі водойми, поблизу с. Святе Здолбунівського району Рівненської області. Двоє громадянин знаходились з сітним забороненим знаряддям –  «климнею».

Проте, в усіх випадках завдяки оперативним діям рибоохоронного патруля, громадяни не вистигли завдати шкоди рибному господарству. На осіб було оформлено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Довідкова інформація:З 21 травня на річках області закінчиться нерестова заборона. Проте закінчення весняно-літньої заборони на вказаних водоймах не означає вседозволеність. Зокрема, рибу дозволено ловити з берега або човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку та спінінгом. Крім цього, добова норма вилову риби на одну людину не повинна перевищувати 3 кг, а раків – 30 шт.