СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 13:53

У Рівному за добу патрульні виявили 4 водія з ознаками сп’яніння

Учора, інспектори відділу зв’язків з громадськістю, як зазвичай, спілкувалися з мешканцями в одному з дворів, де діє “Сусідська варта” на вулиці Шухевича. Адже в Україні триває тиждень безпеки дорожнього руху і щодня патрульні проводять десятки бесід із дорослими та дітьми з профілактичною метою.

Їх увагу привернув водій BMW, який робив різкі маневри під час руху автомобіля, чим наражав на небезпеку пішоходів, які там перебували. Інспектори вирішили поспілкуватися з водієм, провести профілактичну бесіду щодо недопущення порушень ПДР. Однак, коли водій опустив скло, стало зрозуміло, що він має ознаки сп’яніння. Коли чоловік побачив, що відповідальності йому не уникнути — натиснув на газ і різко виїхав з двору. Патрульні почали наздоганяти його, а дорогою повідомили екіпажі про ситуацію.

Водія зупинили по орієнтуванню на вулиці Богоявленській. Йому запропонували пройти огляд на місці зупинки, на що кермувальник відмовився. В медичному закладі, куди він забажав приїхати, водій почав помітно нервувати, намагався втекти, але його затримали та застосували кайданки. На 46-річного рівнянина склали протокол за ст. 130 КУпАП (керування в стані сп’яніння, по відмові) та постанову за ч.1 ст. 126 КУпАП (не мав при собі реєстраційного документу на авто та чинного страхового поліса).

Всього, за добу, інспектори склали 4 протоколи за ст.130 КУпАП (керування в стані сп’яніння).