СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 11:27

Бундесліга офіційно відновила футбольний сезон

П’ять матчів, які стартували о 15:30 суботи, відкрили програму 26-го туру Бундесліги, головного дивізіону чемпіонату Німеччини з футболу.

Таким чином, сезон в Бундеслізі, перерваний через пандемію коронавірусу, офіційно відновлено.

Нині тривають матчі “Боруссія” (Дортмунд) – “Шальке”, “РБ Лейпциг” – “Фрайбург”, “Аугсбург” – “Вольфсбург”, “Фортуна” – “Падерборн” і “Гоффенхайм” – “Герта”. Ігри проходять без глядачів. Під час матчів, згідно тимчасовим поправкам ФІФА до регламенту, можна робити по п’ять (замість трьох) замін, з них дві – в перерві.

Останній матч в Бундеслізі до паузи відбувся 11 березня.

Нині в чемпіонаті Німеччини лідирує “Баварія” – 55 очок. На чотири бали відстає дортмундська “Боруссія”, на п’ять – команда “Герта”.

Чемпіонат Німеччини став першим із топ-5 національних першостей Європи, що перервав паузу в сезоні. Старту матчів Бундесліги в суботу передували матчі Другої Бундесліги, наступного за значимістю дивізіону в німецькому футболі.

Пандемія коронавірусу паралізувала професійний спорт практично в усьому світі. Що стосується футболу, то виняток, зокрема, склав чемпіонат Білорусі, де сезон йде повним ходом. У Нідерландах, Бельгії і Франції було вирішено чемпіонати не продовжувати. При цьому в Нідерландах чемпіон не був затверджений, а в Бельгії і Франції ними стали турніри, що лідирували на момент виникнення паузи ( “Брюгге” і ПСЖ відповідно).