СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 9:32

Голова ОДА з робочою поїздкою відвідав три південні райони Рівненщини

Сьогодні голова ОДА Віталій Коваль працював на півдні області та відвідав Дубенський, Млинівський та Демидівський райони.

Керівник області оглянув роботу низки промислових та сільськогосподарських підприємств. Зокрема, побував у господарстві «Дубенська аграрна компанія», де ознайомився із проходженням весняно-польових робіт. Кліматичні умови травня значно поліпшили стан посівів, тож на підприємстві вже готують елеватор (на фото) до прийому майбутнього врожаю.

Також на Дубенщині Віталій Коваль відвідав державне підприємство «Рівнеторф», яке вже понад 50 років займається розробкою торфових родовищ області, його видобуванням, переробкою у брикети. Продукція підприємства в основному забезпечує потреби комунально-побутових господарств області у цьому виді твердого палива.

«Обговорили з керівниками підприємств роботу в сьогоднішніх умовах, їх адаптацію під час карантинних обмежень, постачанням продукції на ринок та її реалізацію. Зараз є державні та обласні програми, у яких можуть взяти участь як аграрії, так і промисловці. Тому рекомендував керівникам розробляти бізнес-плани розширення своїх виробництв з метою збільшення потужностей», – зазначив Віталій Коваль.

У Млинівському районі керівник області відвідав ЦРЛ, разом з головним лікарем Віктором Ковальовим оглянули відділення лікарні.

«Заклад не відноситься до тих, які наразі можуть приймати хворих на коронавірус. Проте, у разі необхідності для цих потреб можна перепрофілювати дитяче відділення. Підсилює потужність лікарні й те, що вона має п’ять апаратів штучної вентиляції легенів. Зараз лікарня працює у штатному режимі. Перед закладом розміщений мобільний пункт. Тут міряють температуру усім пацієнтам, які поступають на лікування на стаціонар», – прокоментував Віталій Коваль.

Для медперсоналу закладу керівник області передав засоби захисту.

У Демидівському районі голова ОДА відвідав Хрінницьке водосховище та обговорив із причетними питання капітального ремонту споруди. Поблизу водойми знаходиться комунальне підприємство «Дитячий санаторій «Хрінники». Під час зустрічі з керівником закладу обсудили перспективи використанням на базі оздоровчого закладу торфових грязей у лікувальних цілях.

Також Віталій Коваль ознайомився із ходом робіт реконструкції приміщення опорного закладу «Малівська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів» Боремельської сільської ради (на фото) в рамках президентської програми «Велике будівництво».