СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 18:22

Рівненщина – серед “лідерів” виявлених випадків коронавірусу в дітей

Рівненська область із населенням у приблизно 1,1 мільйона осіб станом на 6 травня посідала 4-те місце серед областей, включаючи столицю, із найбільшою кількістю інфікованих коронавірусом дітей. Такі дані навели у Центрі громадського здоров’я України, – пише Суспільне.

Статистичні дані: найбільше дітей із підтвердженим діагнозом COVID-19 у віковій групі 10—14 років — 211. Одужала 31 дитина.

Найбільше дітей із підтвердженим COVID-19 у:

Чернівецькій області — 177. З них одужало 29;

Києві — 102. З них одужало 2;

Київській області — 86. З них одужало 5;

Рівненській області — 55. З них одужало 2;

Тернопільській області — 61. З них одужало 12.

Загалом в Україні 881 дитина із підтвердженим COVID-19. З цієї кількості 137 дітей одужали.

Олег Вівсянник назвав такі дані об’єктивними, їх пов’язує з тим, що Рівненщина входить до областей із одним з найбільших показників лабораторно підтверджених випадків COVID. Посадовець каже, що високий показник означає, що вірусологи і лікарі добре працюють і вчасно виявляють вогнища.

Найбільше хворих дітей у Рівному та Рівненському районі. Ситуація контрольована, двох дітей ушпиталено і надається меддопомога. Ми постійно вживаємо всіх заходів щодо зниження епідпорогу, але це справа наша спільна разом із мешканцями, – каже Олег Вівсянник.

“Згідно із даними World Health Organization (WHO), діти і підлітки схильні до ризику інфікування COVID-19 так само, як і представники інших вікових категорій, і також можуть бути джерелом подальшого поширення інфекції.

Водночас, діти і молодь менш схильні до ризику розвитку важких форм захворювання. Однак важкі випадки COVID-19 можуть бути серед представників усіх вікових груп”, – інформують у Центрі громадського здоров’я.

Що ж до супутніх захворювань, то троє дітей мають діабет, одна дитина — захворювання печінки. У двох – імунодефіцити, у п’ятьох — серцево-судинні захворювання. У шістьох дітей хронічні хвороби легень, у сімох — хронічні неврологічні чи нейром’язові захворювання.

Десятеро дітей перебувають у відділенні інтенсивної терапії. Одна дитина — на штучній вентиляції легень (ШВЛ). Ще одна дитина перебуває на екстракорпоральній мембранній оксигенації (метод насичення крові киснем під час важкої гострої дихальної недостатності).