СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 23:43

На Рівненщині вилучено 19 кілограм незаконно добутої риби

У період з першого по шосте травня цього року державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля зафіксували 29 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, було складено 10 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та 20 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

«Загалом, у порушників конфісковано понад 19 кг риби та 12 од. заборонених знарядь лову. Збитки, завдані рибному господарству, склали 6 970 грн. Накладено штрафів на суму 1 581 грн. Десять справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності» – повідомив заступник начальника Управління Держрибагентства у Рівненській області Олександр Новак.

Для прикладу, другого травня державні інспектори провели рибоохоронний рейд на території Старомильського ставку. Так, поблизу вул. Старомильська у м. Здолбунів Здолбунівського району виявлено трьох місцевих жителів, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям. За допомогою ліскової сітки порушники виловили 18  кг риби, а саме: лящ – 22 екз., сріблястий карась – 20 екз. та судак – 3 екз. Сума збитків, завданих рибному господарству, склала 5 610 грн.

П’ятого травня рибпатрульні викрили порушника, який здійснював вилов риби забороненим знаряддям – «павуком». Він рибалив на р. Устя, поблизу с. Городок Рівненського району. У громадянина вилучено понад 1 кг риби: плітка – 16 екз. завдано збитків у розмірі 1 360 грн.

На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до районних судів Рівненської області для притягнення порушників до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

Того самого дня рейдовою групою зафіксовано порушення Правил рибальства. Інцидент стався на березі р. Устя, поблизу с. Городок Рівненського району. Громадянин,  хотів порибалити забороненими знаряддями лову – «павуком». Проте, завдяки оперативним діям рибоохоронного патруля, порушник не вистиг завдати шкоди рибному господарству. На особу було оформлено протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП.