СЬОГОДНІ: Середа, 08.07.2020, 3:37

З початку пандемії коронавірусу ліквідовувалися 40% закладів громадського харчування

З початку пандемії коронавірусу, з 30 тисяч підприємств у сфері громадського харчування, 12 тисяч були ліквідовані як суб’єкти господарської діяльності.

Про це в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” заявив народний депутат Микита Потураєв.

“Згідно з даними по HoReCa (готелі, ресторани, кафе/кейтеринг – ЕП) до карантину у нас було 30 тисяч закладів громадського харчування в Україні: від маленького кафе/бару до великого ресторану.

12 тис з цих 30 – ліквідовані. Не в сенсі “закрилися на карантин”, а в сенсі “ліквідовувалися як підприємства”, – заявив Потураєв.

Він допускає, що це може бути пов’язано з проваленим першим голосуванням за “антикризовий бюджет”, оскільки в тому пакеті, який був пов’язаний з бюджетом, було відповідне законодавче підґрунтя для запуску процедури форс-мажору.

 

“Так що люди могли закритися, бо вони не в змозі виконувати свої зобов’язання по оренді”, – додав нардеп.

За словами Потураєва, частина з ліквідованих підприємств можуть повернутися до своєї діяльності після закінчення карантину: “Можливо, хтось із цих 12 тисяч ліквідованих підприємств повернеться, але ми не знаємо скількиі, і це проблема”.