СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 10:22

У Рівному процвітає містобудівна анархія, – блогер (+ФОТО,ВІДЕО)

Про архітектурне свавілля у Рівному в своєму відеоблозі розповів рівнянин Ігор Сухий. За словами блогера, користуючись тим, що зараз карантин міська влада допустила процвітання містобудівної та архітектурної анархії. 

Блогер наводить конкретні приклади такого свавілля.

Зокрема, декілька тижнів тому у Рівному на перехресті вулиць Соборна та Коцюбинської прямо на тротуарі виріс рекламний біл-борд. Цікаво, що буквально за метр від цього місця вже встановлено спеціальну бетонну конструкцію для такого типу реклами.

Зазначимо, що перехожі постійно скаржаться на цю рекламну конструкцію, адже він заважає нормальному руху.

Одного разу, вийшовши з тролейбусу на зупинці навпроти драмтеатру у центрі Рівного Ігор Сухий ледве не розтовк собі лоба через сіті-лайт, який розташований прямо посеред пішохідної дороги.

Блогер відразу ж написав про цей прикрий випадок у себе на сторінці в Фейсбуці. І в коментарях до посту рівняни також відмітили той факт, що у кутку тротуару на цьому місці зроблений з’їзд для інвалідів. І у цих людей є вибір – або з’їзджаючи вїхати прямо у стовб сіті-лайту, або ж показувати дива паркуру з’їзджаючи з бордюру.

“Все для комфорту рівнян. Правда ж Володимир Євгенович?”, – запитує у міського голови блогер.

До слова, Ігор Сухий також стверджує, що зайшовший на портал геопортал відкритих даних Урправління містобудування та архітектури Рівнеради то у розділі “Реклама” жодної інформації щодо цього сіті-лайту та біл-борду на тротуарі немає.

За словами блогера демонтажем незаконно встановлених рекламних конструкцій у місті займається заступник Хомка Віталій Герман, який очолює містобудівну та архітектурну раду Рівного і який за словами Ігора Сухого лише імітує боротьбу із незаконно встаноленими конструкціями.

Далі блогер переходить до теми незаконного будівництва у місті Рівному. Зокрема, він опублікував пост із Фейсбуку розміщений на сторінці ОСББ “Паркова-2”.

21 квітня цього року вже на сторінці ОСББ “Соборна-15” з’явилася інша інформація про ще одне незаконне будівництво.

Вже другий тиждень мешканці багатоповерхівки розташованої на Проспекті Миру,13 воюють з незаконною руйнацією фундамента свого будинку. Там, 16 квітня зафіксували, що невідомі люди користуючись карантином та користуючись тим, що влада у Рівному відсутня, тобто працює на віддаленому доступі, почали розбирати пішохідну доріжку та вибивати фундамент у цьому будинку. Станом на 24 квітня жодної реакції від влади щодо цих незаконних дій не було. Люди бояться, що це свавілля триватиме може тріснути фундамент в будинку, а його мешканці залишаться без свого житла.