СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 11:44

Послуга єМалятко відтепер доступна у відділі ДРАЦС міста Рівне

Сьогодні, 29 квітня, працівники Рівненського міськрайонного відділу ДРАЦС видали перше свідоцтво про народження дитини в рамках пілотного проекту “єМалятко”. Новонароджений хлопчик – Матвійко отримав свій перший документ, а його батьки швидку та зручну комплексну послугу.

“Щоб скористатися зручним сервісом, для батьків знадобляться: паспорти, медичне свідоцтво про народження дитини, інформація про РНОКПП та УНЗР батьків (за наявності), реквізити банківського рахунку у форматі IBAN, квитанція про сплату адміністративного збору за реєстрацію місця проживання” – зазначає Катерина Новікова, начальник обласного відділу ДРАЦС Рівненської області.

У перший день запровадження сервісу у відділі державної реєстрації актів цивільного стану громадян, послугу отримали четверо молодих батьків з Рівного. Загалом оброблено 4 заяви та надано 18 послуг. Серед яких: державна реєстрація народження, призначення державної допомоги при народженні дитини, визначення належності новонародженої дитини до громадянства України,внесення інформації про дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера, реєстрація дитини у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків.

До слова, послугою єМалятко можна скористатися навіть,якщо батьки ще не отримали свідоцтва про народження дитини.