СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 14:25

Рівненські аудитори виявили порушень у Рокитнівському держспецлісгоспі на понад 3 мільйони гивень

Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області провело державний фінансовий аудит діяльності державного підприємства «Спеціалізоване лісогосподарське агропромислове підприємство «Рокитнівський держспецлісгосп» за період з 1 грудня 2016 по 30 листопада 2019 років і виявили на суму 3,2 млн грн порушень, які впливають або можуть вплинути на фінансово-господарську діяльність підприємства та наповнення бюджетів різних рівнів.

Контрольним заходом виявлено факти неефективних управлінських дій (рішень) та ризикових операцій, що призвели до упущення вигод та непродуктивних витрат майже на 1,5 млн грн та можуть призвести до втрат 738 тис. грн. Фахівці Управління встановили на 923 тис. грн порушень законодавства, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, і тих, що можуть призвести до втрат 88,6 тис. грн.

Серед найбільших – факти зволікання підприємства щодо проведення робіт з рекультивації пошкоджених незаконним видобутком бурштину земель, незабезпечення контролю за виконанням умов договорів з лісозаготівельниками та якісної організації охорони лісу, що призвело до заподіяння лісовим масивам шкоди тощо.

Щоб надалі зменшити негативний вплив досліджених факторів ризику на фінансово-господарську діяльність підприємства, аудитори надали 9 рекомендацій за результатами проведеного аудиту.