СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 15:23

На Рівненщині через пожежу сухої трави ледве не згорів чоловік

Так зокрема 24 квітня рятувальники ДСНС ліквідували пожежі сухої трави та чагарників в Дубровицькому, Костопільському, Дубенському, Сарненському, Млинівському та Радивилівському районах.

У Радивилівському районі поблизу села Левятин внаслідок горіння сухостою отримав термічні опіки верхніх та нижніх кінцівок (30% тіла) місцевий житель 1956 року народження, пенсіонер. Чоловік госпіталізований в реанімаційне відділення Радивилівської ЦРЛ.

Коли на місце пожежі прибули вогнеборці вони виявили біля дерева чоловіка з опіками, а поряд горіла суха трава. Зважаючи на те, що кареті швидкої допомоги було проблематично доїхати до потерпілого, рятувальники на ношах винесли його з епіцентру пожежі до медиків. Потому ліквідували загорання.

Як розповів потім рятувальникам горе-палій він вирішив на вогні підсмажити картоплі з салом. Для цого обгородив місце і розвів багаття. Проте очевидко не врахував сильний вітер, який швидко перекинув полум’я на суху траву. Чоловік намагався погасити вогонь, але лише отримав опіки. Ліквідували пожежу силами чотирьох вогнеборців.

Рятувальники ДСНС Рівненщини закликають громадян не провокувати пожежі у природних екосистемах. Не наражайте на небезпеку у першу чергу себе. Будьмо свідомими та мудрими людьми.