СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 20:13

На Рівненщині з’явилися додаткові місця для лікування хворих на коронавірус

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль проінспектував готовність Гощанської районної лікарні до прийому хворих на коронавірус.

Заклад відноситься до «другої хвилі» госпітальних баз для лікування пацієнтів на COVID-19. Лікарню будуть залучати за необхідності – в залежності від збільшення кількості пацієнтів.

Силами місцевої влади буквально за декілька тижнів проведено ремонт. Замінено старий лінолеум на підлозі керамічною плиткою. У трьох боксах та одній палаті повністю перештукатурені стіни, зроблений косметичний ремонт коридору та двох боксів, повністю замінені в боксованих палатах внутрішні двері та вікна на енергоефективні. У трьох палатах облаштована натяжна стеля. Розведений кисень в усіх боксах. Замінена електропроводка та підведено автономне безперебійне джерело живлення на випадок аварії в загальній електромережі.

Відтак, інфекційне відділення у 5 боксах може прийняти 10 хворих на COVID-19. А у разі збільшення кількості хворих на коронавірус в лікарні готові прийняти ще 40 людей, для цього перепрофілювали інші відділення. Загалом ЦРЛ має 175 ліжок.

Нині в медзакладі є 5 апаратів ШВЛ. Разом з тим, обговорили питання забезпечення Гощанської ЦРЛ високоінтелектуальним апаратом штучної вентиляції легень.

Також лікарня отримала вагому підтримку від Офісу Президента. Серед засобів – маски, респіратори, костюми біозахисту, окуляри, антисептики. А вчора і сьогодні в медзаклад доставлено захисне обладнання для медиків, закуплене за обласні кошти.