СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 21:44

Як відбуватиметься освітній процес у закладах професійної освіти Рівненщини залежно від тривалості карантину

Працівники управління освіти і науки Рівненської ОДА й керівники закладів професійної освіти області обговорили особливості освітнього процесу в період карантину під час онлайн-наради. Захід відбувся під керівництвом в.о. начальника управління освіти і науки Рівненської ОДА Олександра Набочука.

До учасників наради також звернувся заступник Міністра освіти і науки України Петро Коржевський:

«Ми зараз живемо у складний період. Кожен на своєму рівні має працювати дуже інтенсивно та робити максимум від того, що від нього залежить. Ми впораємося з усіма викликами».

Учасники наради розглянули алгоритми дій щодо проведення освітнього процесу залежно від тривалості карантину. Теоретичне навчання у закладах професійної (професійно-технічної) освіти відбувається дистанційно, учні мають отримати оцінки. Проходження практики та виробниче навчання (окрім професій, які можуть виконати завдання дистанційно, наприклад оператори, обліковці, інші), що припадають на період карантину, переносяться.

Якщо державна кваліфікаційна атестація випускників закладів професійної освіти припадатиме на період карантину, заклад має організувати її у дистанційній формі. Державна підсумкова атестація традиційно проходитиме у формі ЗНО. Проте, якщо карантин продовжать, її терміни будуть змінені. Навчальний рік буде завершено вчасно — до 1 липня 2020 року.

Також учасники онлайн-наради обговорили робочі плани, вступну кампанію, регіональне замовлення на 2021 рік, створення навчально-практичних центрів, участь закладів професійної освіти у проєктах та використання залишків освітньої субвенції.