СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 11:30

Рівненський проект потрапив до фіналу національного онлайн-змагання

1 квітня цього року Міністерство цифрової трансформації України оголосило збір заявок на участь у національному онлайн-змаганні IT-проєктів HackCorona in Ukraine. Усього було опрацьовано 899 заявок – ідей, прототипів та готових продуктів, що мають на меті допомогу у протистоянні пандемії COVID-19 в Україні.

До 10 квітня 11 членів журі ретельно розглянули усі проєкти та оголосили фіналістів.

До 22 проєктів, що увійшли у фінал змагання увійшов проєкт «Corona Scanner», робота над яким ведеться в Рівненській Інжинірингової Школи Noosphere [Noosphere Engineering School Rivne] на базі Національного університету водного господарства та природокористування [НУВГП].

Автори ідеї, Володимир Шевчук та Олександр Коленчук, вже мають досвід співпраці з Інжиніринговою Школою Noosphere та НУВГП. Проєкт розвивається дуже оперативно завдяки консолідації студентів, менторів Інжиніринговою Школою, експертів НУВГП, фахівців медичних закладів, представників ІТ спільноти та місцевої влади м. Рівне.

Головна мета «Corona Scanner» допомога людям та бізнесу України у полегшенні боротьби з пандемією COVID-19 та у мінімізації її наслідків.

Мобільний додаток та веб-сервіс «Corona Scanner» забезпечить:

  • Оперативне опитування, моніторинг та візуалізацію зміни стану здоров’я населення, з можливістю побачити дані у конкретному районі чи вулиці міста (або у будь-яких адміністративних одиницях).
  • Моніторинг потреб населення – користувач зможе відмітити продукти, ліки та інших ресурси, яких він гостро потребує, з можливістю подальшого надання потрібних товарів та послуг (в тому числі оффлайн сервісів, що розташовані поруч таких користувачів). Це уможливить оперативне реагування влади та волонтерів на потреби населення.
  • Моніторинг поточного стану медичних закладів – лікарі вперше напряму зможуть відображати дані про наявність чи відсутність необхідних ресурсів, і ця інформація одразу буде доступна владі 24/7. Це уможливить оперативне реагування влади та волонтерів на потреби лікарень.
  • Акумуляції зібраних даних про здоров’я і потреби населення за вибраними критеріями та розробка статистичного інструментарію.