СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 11:08

Медустанови Рівненщини отримують ШВЛ-апарати, тести та засоби захисту

В області поступово збільшуються можливості для лікування хворих на COVID-19 і формується додатковий запас на випадок стрімкого поширення хвороби.

У заклади охорони здоров’я Рівненщини надходить медобладнання, тести  та засоби індивідуального захисту, придбані за кошти обласного бюджету.

Зокрема, за обласні кошти закуплено два додаткові апарати штучної вентиляції легень для госпітальних баз – Сарненської ЦРЛ і Дубенської міської лікарні. Також придбано 2000 захисних костюмів, які, окрім базових лікарень, надійдуть у центри ПМСД та амбулаторії ЗПСМ, а також в інші лікувальні установи регіону.

«Одне з першочергових завдань – захист персоналу лікувальних закладів. Тому ми працюємо над закупівлею додаткових засобів індивідуального захисту для медичних працівників, адже в сучасних умовах необхідний додатковий запас. Для цього залучаємо бюджетні кошти, а також отримуємо допомогу від бізнесменів і благодійників. Направляємо спецзасоби як в опорні лікарні, так і в інші медустанови», – зазначає в.о. начальника управління охорони здоров’я ОДА Олег Вівсянник.

Нагадаємо, раніше лікарні отримали додатково 14 ШВЛ-апаратів.

Окрім того, Рівненський лабораторний центр отримав чергову  партію  тест-систем для проведення понад 2200 молекулярно-генетичних досліджень на коронавірус. Надійшли і розхідні матеріали, необхідні для таких аналізів.

Однак забезпечення медиків всім необхідним не припинятиметься і надалі. Найближчими днями до лікарень мають надійти нові транші допомоги.