СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 13:52

На Рівненщині місцеві ради переходять працювати у відкритий вуличний формат

Карантин вніс свої корективи, тому депутати Гощанської селищної ради цього разу зібралися на відкритій території, в масках, рукавицях та з дотриманням необхідної відстані один від одного. До слова, з 22 депутатів було 19, що підкреслює свідоме ставлення до нинішньої ситуації як в країні в цілому, так і до Гощі зокрема.

Нагадаємо, АМУ надала пропозиції законодавчих змін щодо дистанційного проведення засідань місцевих рад (читати більше) та розробила Методичні рекомендації з організації роботи колегіальних органів місцевого самоврядування щодо проведення дистанційних засідань.

Під час сесії було розглянуто 17 питань. Однак, перед тим як перейти до розгляду порядку денного, депутати заслухали голову Гощанської райдержадміністрації Василя Романюка:

«Сьогодні я хочу закликати вас до двох речей: свідомості та об’єднання. Перше стосується роботи по округах із виявлення та повідомлення про осіб, що повернулися з-за кордону. А друге – це підтримка та допомога для наших медиків».

Присутнім на сесії був і лікар-хірург Гощанської ЦРЛ Леонід Василюк:

«Насамперед, від імені головного лікаря Гощанської ЦРЛ Галини Козяр, хочу подякувати депутатському корпусу селищної ради за оперативність та злагодженість ваших дій, рішення, які ви приймаєте. Окреме спасибі для селищного голови Панчук Микола. Його робочий день сьогодні розпочинається з лікарні і там же ж і завершується. В нинішній час ми цінуємо будь-яку підтримку».

Микола Панчук також звернувся до голови районної адміністрації Василя Романюка:

«Прошу все ж таки дійти до спільного розуміння слова «об’єднання». Сьогодні лише спільний план дій допоможе протистояти COVID-2019, а це аналіз бюджетів, вивчення потреб та проблем ДСНС, ПМСД, ЦРЛ, поліція, КП «Агентство розвитку Гощі», Держпродспоживслужби, соціальних служб. Вважаю недопустимим факт не включення мене і як селищного голови, і як медика до координаційного штабу. Хочу звернути увагу і на об’єктивне висвітлення діяльності депутатського корпусу Гощанської селищної ради, зокрема в частині виділення фінансування. Дезінформація сьогодні передбачає відповідальність».

Питання розподілу коштів завжди було «гарячим» та першочерговим. Не винятком стала і ця сесія. До селищного бюджету було внесено зміни. Окрім розподілу коштів на вирішення поточних проблем селища, сесією було передбачено 70 тис. грн на забезпечення матеріального резерву (закупівля палаток, розкладушок, стільців, столів, спецодягу, респіраторів для блокпостів) та 70 тис. грн на «Програму запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та захисту населення і територій у разі їх виникнення на 2018-2020 роки». Додатково 100 тис. грн. було вирішено спрямувати на субвенцію Гощанській ЦРЛ для придбання ШВЛ.

Також, окрім надання матеріальної допомоги мешканцям селища, було звільнено від орендної плати на період карантину суб’єктів підприємницької діяльності, зокрема: КП РО БТІ, ФОП Цибанюк К.М., КП АПБ.