СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 12:05

Атомники підтримують громадянську ініціативу «СтопВірус.Вараш»

Керівництво Рівненської АЕС підтримує новостворену ініціативу «СтопВірус.Вараш», спрямовану на підтримку лікарів Вараської ОТГ та містян, які не в змозі піклуватись про себе самотужки, а також ведення коректної інформаційної політики щодо запобігання й нерозповсюдження COVID-2019.

У місті-супутнику Рівненської АЕС на базі благодійного фонду «Громада Рівненщини» створено спеціальний фонд «СтопВірус.Вараш». Ідея була ініційована командою однодумців з метою впровадження дієвих інструментів у протидії коронавірусній хворобі. До ініціативи долучилися також і рівненські атомники. На думку т.в.о. генерального директора РАЕС Сергія Куроєдова, це чудова громадянська ініціатива, яку працівники підприємства вже активно підтримують, зокрема РАЕС залучена до інформаційного супроводу.

«Оскільки в нас є чітке розуміння того, що місто Вараш є особливим, адже тут розміщений такий стратегічний об’єкт як Рівненська АЕС, необхідно було вирішити досить складне завдання, яке полягає в тому, що ми повинні усіляко сприяти забезпеченню стабільної життєдіяльності підприємства, забезпечити максимальну захищеність містян та не допустити поширення COVID-2019. З цією метою було створено спецфонд «СтопВірус.Вараш», що дає широкі можливості і хорошу платформу для згуртування людей, підтримки один одного і недопущення тих наслідків, які ми бачимо в інших країнах світу», – прокоментував один з представників Фонду, перший заступник генерального директора групи компаній «Алатир-Інвест» Ігор Кравченко.

Місія «СтопВірус.Вараш» полягає у забезпеченні своєчасної та ефективної допомоги медичним та екстреним службам Вараської ОТГ, створенні та підтриманні умов для безпечної і стабільної життєдіяльності регіону при пандемії. Планується забезпечення інформаційної підтримки містян, проведення роз’яснювальної роботи аби кожен мав розуміння, що потрібно робити.

Велика увага була приділена створенню максимально прозорої платформи. Для цього активісти Вараша за короткі терміни створили сайт https://varash-fond.org з платіжною системою, де кожен бажаючий зможе бачити рух усіх коштів фонду – які потреби задовольняються, в який спосіб та чим вони підтверджуються. Наразі на сайті сформовані заявки для потреб Вараського ЦПМД, ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України», військової частини 3045 з охорони РАЕС, Вараської підстанції Екстреної медичної допомоги, Вараського відділення НПУ, а саме у частині закупівлі спеціального медичного обладнання, засобів індивідуального захисту, миючих та дезінфікуючих засобів.

Станом на сьогодні спецфондом зібрано 26443 гривні. Як відзначив представник благодійного фонду у Вараші, працівник Рівненської АЕС Віталій Федорчук, наразі завдяки великій спільноті однодумців придбані та передані до ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України» медичні маски. Найближчим часом очікуються більш значні партії товарів для потреб Вараської медицини, зокрема вже відгукнулися небайдужі люди, які забезпечать лікарів системами тестування для вчасної діагностики вірусу, ізоляції і лікування хворих.

«Зараз є унікальна можливість показати свою людяність і допомогти один одному. Час об’єднувати зусилля! Вже почали відкликатися і гуртуватися волонтери, представники бізнесу. Коло небайдужих людей постійно збільшується і це безумовно дає надію на те, що нам вдасться досягти поставлених цілей», – підкреслив В. Федорчук.