СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 3:48

Під час карантину заклади соціальної сфери Рівненщини заощадили 4,3 млн гривень

Економія відбулася у зв’язку із достроковим припиненням опалення у школах та садочках. Також цьому сприяло і переведення деяких культурних та соціальних закладів в мінімальний режим подачі тепла, де це можливо.

Натомість стабільно та безперебійно опалюються лікарні області, повідомляють у департаменті ЖКГ, енергетики та енергоефективності Рівненської ОДА.

Так, наразі від теплопостачання відключені 135 шкіл, понад півсотні дитячих садочків. Це заклади Дубровицького, Зарічненського, Корецького, Острозький райони, у містах Рівне та Острог, Демидівській та Радивилівській ОТГ.

«У зв’язку з тимчасовим припиненням навчально-виховного процесу на Рівненщині, наразі немає потреби в подачі теплоносія у школи та дитячі садки. А отже, є можливість зекономити кошти. Тому на місцях приймають рішення про припинення теплопостачання. Загалом під час карантину заклади соціальної сфери Рівненщини заощадили 4,3 млн гривень», – зазначила заступниця голови ОДА Людмила Шатковська.

Зекономлені закладами кошти залишаться у місцевих бюджетах. У разі потреби гроші можна буде використати на боротьбу з коронавірусом.