СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 7:46

Протягом семи днів виявлено 22 правопорушення, – рибоохоронний патруль Рівненщини

У період з 19 по 25 березня 2020 року державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля зафіксували 22 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, складено два протокола за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та 14 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства). Також оформлено вісім актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«Загалом, у порушників вилучено 2 од. заборонених знарядь лову (сітки). Накладено штрафів на суму 782 грн.», – повідомив заступник начальника Олександр Новак.

Для прикладу, 19 березня 2020 року державні інспектори виявили факт грубого порушення правил рибальства. Випадок зафіксували на оз. Велике, в с. Великі Озера Дубровицького району Рівненської області. Місцевий житель з  човна здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – сіткою. Порушнику не вдалось зловити риби та завдати збитків рибному господарству. На особу складено  протокол про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлені до районного  суду Рівненської області для притягнення  до відповідальності.

Того ж дня, інспекторським складом викрито ще двох громадян, які хотіли порибалити забороненими знаряддями лову – сіткою. Вони знаходились на березі Хріницького водосховища,  поблизу с. Боремель Демидівського району Рівненської області. Проте, завдяки оперативним діям рибоохоронного патруля, громадяни не вистигли завдати шкоди рибному господарству. На осіб було оформлено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.