СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:37

Жителя Рівненщини судитимуть за крадіжку гаманця та документів

Від протиправних дій знайомого потерпів 21-річний житель села Рокитне. Хлопець і гадки не мав, що його 20-річний односелець може вчинити крадіжку.

Із заявою про викрадення гаманця із грошовими коштами та особистими документами потерпілий звернувся до поліції ще 14 лютого. За фактами крадіжки та незаконного заволодіння особистими документами слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 185, частинами 1,3 статті 357 Кримінального кодексу України.

У рамках кримінального провадження та за результатами проведених слідчих дій та розшукових заходів оперативники встановили причетність місцевого жителя до вчинення злочинів. 20-річний парубок неодноразово гостював у свого знайомого. Під час одного з таких візитів, скориставшись відсутністю уваги з боку сторонніх осіб, він викрав із приміщення літньої кухні гаманець, у якому знаходилися 800 гривень, банківська картка та посвідчення водія.

За місцем проживання зловмисника поліцейські виявили та вилучили викрадене. Хлопець зізнався у скоєному та щиро розкається. Слідчі Рокитнівського відділення повідомили йому про підозру у вчинених злочинах.

Підозрюваний потрапляв у поле зору правоохоронців за адміністративні порушення. Тепер же йому загрожує кримінальна відповідальність. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

Гаманець, гроші та документи повернули власникові.