СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 14:52

На Рівненщині престижний легкоатлетичний забіг перенесено на другу половину року

Таке рішення організаційний комітет заходу ухвалив у зв’язку із пандемією коронавірусу COVID-19.

«Відкрита першість РАЕС «Забіг під градирнями. RNPP Varash Marathon 2020» не відміняється, а переноситься на іншу дату. Це вимушений та водночас, враховуючи ситуацію, виважений крок. Те саме зробили організатори інших спортивних заходів України, запланованих на найближчий період. Наразі ми ретельно моніторимо нові дати, які оголосять або вже оголосили наші колеги, та оберемо нову дату «Забігу під градирнями, – розповів голова Організації молоді ППО ВП РАЕС Євгеній Бураков. – Місце проведення залишиться незмінним – це м. Вараш, ВП «Рівненська АЕС» НАЕК «Енергоатом».

При цьому організатори наголошують, що всі реєстрації зберігаються за учасниками та будуть актуальними для нових дат «Забігу під градирнями». Бігуни, які вже зареєструвались, але не зможуть взяти участь у «Забігу під градирнями», можуть перенести свою реєстрацію на інші етапи Кубка РАЕС – веломарафон «100 ВЕЛОwatt 2020» або змагання з триатлону «Energy Sprint Triathlon 2020». Про таке рішення учасників просять повідомляти листом на адресу rnppcup@gmail.com.

«Дати цих заходів поки що залишаються незмінними, і ми сподіваємось, що ситуація в Україні та світі покращиться. Ми продовжуємо роботу над організацією івентів Кубка РАЕС «РАЕС CUP», – підкреслив Є. Бураков.

Нагадаємо, що «Забіг під градирнями. RNPP Varash Marathon 2020» було заплановано провести 12 квітня 2020 року. Це перший з чотирьох етапів Кубка РАЕС «РАЕС CUP». Вперше у програмі відбудеться забіг на марафонську дистанцію – 42,2 км. Інші дистанції – 21,1 км (напівмарафон), 10 км, 5 км, дві естафети 42,2 (2 етапи) і 42,2 (чотири етапи), а також фановий дитячий забіг на 500 метрів. Наразі для участі у Забігу на різні дистанції зареєструвались 296 учасників та 10 естафетних команд.