СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 14:40

Скільки апаратів штучної вентиляції легень є на Рівненщині?

У медзакладах Рівненщини для лікування хворих на коронавірус можуть задіяти 222 апарати штучної вентиляції легенів. Про це Суспільному розповів заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник.

З його слів, у це число не входять апарати штучної вентиляції легенів, які знаходяться в дитячих, полових відділеннях, а також в онко- та протитуберкульозному диспансерах. Також, як повідомив Олег Вівсянник, в область має надійти ще три апарати штучної вентиляції легенів: один від Фонду Рената Ахметова, інші два придбають за кошти державного резерву.

Заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник:

– Ми не знаємо, як далі буде розвиватися епідемічна ситуація. По тих попередніх розрахунках, які ми проводили у 2019-му році, нам необхідно було як мінімум ще 150 апаратів ШВЛ. Є у нас дитячі лікарня, є пологові, ми цих апаратів, звичайно не рахуємо, є онкодиспансер, ми цього всього не можемо рахувати. Ми рахуємо тільки ті лікувально-профілактичні заклади, які можуть бути задіяні для надання допомоги в даному епідеміологічному періоді.

Зазначимо, що апарати ШВЛ є вкрай важливим обладнанням, яке використовують для лікування пацієнтів з коронавірусом. Йдеться про тих, хто має важкі ускладнення дихальної системи і потребує госпіталізації.