СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 11:47

На Рівненщині неповнолітній обікрав пенсіонерку

Повідомлення про скоєний злочин у селі Русивель надійшло до поліції 15 березня.

Поліцейські Гощанського відділення поліції на місці події встановили, що до помешкання 64-річної місцевої жительки 13 березня близько 23:00 проник невідомий. Зловмисник, вийнявши шибку у веранді, зумів відчинити вхідні двері та зайшов до однієї з кімнат. Швиденько провівши «обшук», незаконно заволодів майже 300 гривнями, трьома пляшками алкоголю та біжутерією. Власниця будинку на той момент відпочивала в іншій кімнаті і лише наступного дня разом із донькою, виявили факт крадіжки.

У результаті проведених першочергових слідчих дій та розшукових заходів оперативники вийшли на слід зловмисника. Ним виявився давно знайомий поліцейським 16-річний односельчанин потерпілої. Неповнолітній із 14-ти років уже неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців за вчинення крадіжок. За місцем проживання у нього виявили і вилучили лише поцуплений ланцюжок із хрестиком, адже алкоголю вже не було, а гроші він встиг витратити на розваги.

У рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України, вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні крадіжки з проникненням у помешкання.

Тепер підлітку може загрожувати позбавлення волі на строк від трьох до шести років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.