СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 9:58

Нардеп від Рівного підтримав створення консультативної ради із представниками ОРДЛО

Народний депутат України від партії «Слуга народу» Олександр Ковальчук, обраний по 152-му виборчому окрузі у Рівному вважає, що створення консультативних рад із представниками окупованих територій на сході України може стати хорошим майданчиком для переговорів про спільне майбутнє.

Свою позицію він висловив у себе на сторінці в мережі Фейсбук.

«Я українець. Громадянин своєї держави. Добре усвідомлюю, що у війні на Донбасі та анексії Криму – винна Росія. Саме її посіпаки і кадрові військові вже шостий рік вбивають українських захисників, і мирних громадян. Саме Росія п’ять років тому при президентові Петрові Порошенкові нав’язала Україні такі невигідні Мінські угоди-2. А той їх прийняв, і зараз звинувачує нинішню владу та намагається уникнути відповідальності. Як і мільйони українців, я з тривогою спостерігаю за перемовинами з агресором у Мінську», – зазначив Ковальчук.

За словами нардепа, його позиція однозначна. Україна в стані гібридної війни саме з Росією.

«Росія фінансує, розпалює, катує і вбиває. Я проти легітимізації і визнання терористів, сепаратистів і убивць стороною переговорів в будь-якому офіційному форматі. Ці злочинці мають бути покарані. Крапка. Єдині можливі перемовини з терористами лише про звільнення заручників», – підкреслює депутат.

«Натомість у форматі консультативних рад – єдиними легітимними і прийнятними представниками окупованих територій можуть бути переселенці. Вони визнають українську владу єдиною і законною. Вони дійсно представляють громадян України, які готові до переговорів про спільне майбутнє», – додає Олександр Ковальчук.

Нардеп запевняє, що підтримує позицію Президента України Володимира Зеленського та віце-прем’єра Кабінету Міністрів України Олексія Резнікова: «Російська Федерація є агресором. Вона є стороною Мінських угод, зобов’язана вивести свої війська з території суверенної України та забезпечити роззброєння бойовиків».