СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 15:08

На Рівненщині поліцейські вилучили дві мотопомпи з обладнанням і викрили трьох бурштинокопачів

Видобуток бурштину-сирцю організували на земельній ділянці 47-річної жительки Клесова троє місцевих жителів. Власниця господарства про це повідомила до поліції вчора, 13 березня.

Слідчо-оперативна група Сарненського відділу поліції застала за незаконним промислом трьох жителів Клесова, віком від 37-ми до 42-х років. Із місця події поліцейські вилучили мотопомпу промислового виробництва без маркувальних позначень та відповідне обладнання до неї.

Іще одне кримінальне правопорушення задокументували на території Телковицького лісництва на Володимиреччині. Під час відпрацювання району у протидії незаконному використанню надр поліцейські спільно з працівниками роти поліції особливого призначення та нацгвардійцями виявили та вилучили безгосподарську мотопомпу кустарного виробництва на базі двигуна марки «Mercedes-Benz».

За фактами незаконного видобування бурштину слідчі розпочали досудові розслідування за частиною 1 статті 240-1 Кримінального кодексу України.

У рамках кримінальних проваджень вилучені мотопомпи та обладнання поміщені на територію місцевих відділень поліції. Вирішується питання про накладення на них арешту. Слідчі дії тривають.

Санкція статті передбачає штраф від трьох тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням чи позбавлення волі на строк від двох до трьох років.