СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 14:34

Біля ринку Рівного знову розгорнулась стихійна торгівля

Про стихійну торгівлю біля ринку інформують журналісти Суспільного, які приїхали туди о 13-й годині сьогодні, 14 березня. Поліції, як це було вчора, тут вони не побачили. Один із продавців розповів, що зранку правоохоронці були, була і адміністрація ринку.

Людям запропонували перейти торгувати безпосередньо на базар, спершу так і сталось, але згодом усі повернулись на звичні для себе місця.

Нагадаємо, серед заходів з протидії коронавірусу, які визначила міська влада, є доручення поліції припинити несанкціоновану торгівлю. Вулиці Сагайдачного та Пересопницька, які на фото, якраз підпадають під виконання цього доручення. Учора тут такої торгівлі не було.

Продавець Василь:

– Ми вранці прийшли і нас попередили, що не можна торгувати на вулиці, і пішли на Сагайдачного. Як усі люди переходили тоді перейшли.

– Але спочатку там були? (запитує журналістка)

– Там.

– А як ставитеся, до таких обмежень?

– Обмеження закономірні. І їх треба виконувати. Але справа в тому, що ринок, який був призначений для сільськогосподарської продукції перетворили на комерційний заклад, де усім можна торгувати. А людям з сільськогосподарською продукцією немає місця.

Додамо, що керівники ринків Рівного погодилися знизити орендну плату щоб ліквідувати вуличну торгівлю. Про це вони вчора, 13 березня, домовилися на зустрічі з міським головою Володимиром Хомком. Як розповів речник Рівнеради Микола Прокопчук, торговцям запропонують перейти на вільні місця всередину ринку.

Продавчиня на ярмарку по вулиці Шевченка Катерина Новак:

– Нам сказали, що ніби Хомко сказав, що мають з понеділка цю дорогу ніби… Але сказали, що буде ще нарада. Але як це так? Цей ринок працює, той працює. Проходи вузькі, то там коронавірус не ходить? А у нас ходить? Або закривайте усе, і люди не працюють, або ми працюємо усі. Коли вже буде сильна епідемія тоді розходимся, а поки мені, здається, все нормально.