СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 2:53

На Рівненщині депутат збудував собі замок (+ФОТО)

Потапчук Валерій не лише працює із молоддю у Будинку дітей та молоді та є депутатом Дубенської міської ради, а й доволі творча особистість. Мало хто знає про захоплення чоловіка, який полюбляє будувати мініатюрні замки із природного каменю.

Цими днями пан Валерій створий новий замок.

-Давно хотів спробувати щось нове у своїх роботах. Попросив Сергія Яковчука, щоб допоміг вирізати дерев’яні деталі колон, нові вікна з рамами для форм. Він погодився. Зробив ескіз, підібрав основний камінь і до роботи. Самому було цікаво як вийде. Як вийшло судіть самі.

Форми зробив під дерев’яні вироби, щоб колони вилити з гіпсу, потім пофарбував, – розповідає Валерій Потапчук. Зараз цей замок прикрашає подвір’я майстра-депутата.

А все починалося з того, що кілька років тому Валерій Дмитрович зробив невеличку водойму біля власного будинку і захотів прикрасити її чимось особливим. І захопився будівництвом унікального замку.

– Побачивши мій замок сестра попросили їй теж виготовити щось подібне. Я зрозумів, що це не залишає байдужим людей і захоплює їх. Зараз я знов для сестри виготовляю «пам’ятку архітектури», бо попередню їй хтось поламав. Видно, досліджував що і як там зроблено. Також в свій час, на замовлення Леоніда Кічатого, я виготовив для Державного історико-культурного заповідника міста Дубна 12 замків. З часом і там люди їх поламали, хоча ще декілька стоїть поблизу палацу Любомирських, – зауважив пан Валерій.

А ще митець каже, що минулі два роки не працював над замками, але зараз знову приступив до роботи. Для основи чоловік обирає великий плоский камінь, який надихає на подальшу працю. – Саме камінь визначає форму майбутнього замку. Далі роблю креслення і творю, як підказує душа, – зауважив майстер.

Джерело: “Блог “Знай більше”