СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 15:02

Як виглядатиме школа у Вирах на Сарненщині?

Будівництво школи у Вирах обговорили в Рівненській обласній державній адміністрації. Вчора пройшла чергова зустріч заступника голови ОДА Людмили Шатковської та керівників профільних управлінь з ініціативною групою батьків школярів, народним депутатом, керівництвом Сарненського району та Вирівської ОТГ.

Нагадаємо, нещодавно батьки не пускали дітей у школу через переповнення закладу. Після поїздки голови РОДА Віталія Коваля на Сарненщину навчання в закладі було відновлено, а ініціативну групу батьків запросили на нараду в ОДА.

Під час першого засідання робочої групи було прийнято рішення детально вивчити питання щодо подальшого будівництва школи та визначити алгоритм дій:

  • будівництво по вже існуючій проектно-кошторисній документації;
  • виготовлення нової ПКД.
  • Врешті, вчора на зустрічі обговорили альтернативний варіант уже існуючого проєкту.

«Виготовлення нової ПКД займає багато часу – від 6 до 12 місяців. Більше того, потребує додаткових коштів. Тому, проаналізувавши розмір уже виділеної земельної ділянки, ми запропонували альтернативний варіант», – розповідає в.о. директора департаменту з питань будівництва та архітектури ОДА Віталій Кардаш.

Таким чином, в проєкті будівництва школи по існуючій ПКД скоригували внутрішні перегородки стін і збільшили межі класів. За рахунок ефективного розміщення кабінетів в школі поміститься не 360, а 400 учнів. Тоді 200 першачків навчатимуться у старій школі, а нова прийматиме школярів 5-12 класів.

Тепер справа за місцевою владою. Вони пообіцяли зібратися на позачергову сесію і виділити кошти на початок будівництва, в тому числі і проведення тендеру.

Крім того, працівники ОДА запропонувати місцевій громаді даний проєкт подати на розгляд комісії ДФРР на 2021 рік до 31 березня. Якщо все вдасться, то до кінця року проведуть тендерну процедуру, укладуть договір і заллють фундамент нової школи.