СЬОГОДНІ: Вівторок, 19.03.2024, 10:14

Дитячий садок на Коновальця у Рівному не отримає фінансування з ДФРР

Державний фонд регіонального розвитку (ДФРР) не фінансуватиме будівництво дитячого садочка на вулиці Коновальця у Рівному через відсутність співфінансування з міського бюджету обласного центру.  

Нагадаємо, 20 лютого при Міністерстві розвитку громад та територій України відбулося засідання комісії для оцінки та відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку.

Комісія схвалила фінансування на Рівненщині у 2020 році 13-ти проєктів, раніше погоджених на засіданні Рівненської обласної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР.

Основною умовою рішення Комісії була гарантія залучення співфінансування з місцевих бюджетів до подання відповідного проєкту розпорядження для затвердження Кабінетом Міністрів України.

Органи місцевого самоврядування Рівненщини, на території яких знаходяться 13 поданих на ДФРР проєктів, були повідомлені Рівненською ОДА про необхідність подання до 26 лютого завірених копій рішення про виділення коштів на співфінансування проєктів. Вони також були повідомлені, що у разі відсутності відповідного рішення, об’єкти не будуть включені до проекту розпорядження Кабміну «Про інвестиційні програми і проєкти регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2020 році за рахунок коштів ДФРР».

Попри це, Рівненська міська рада у зазначені строки не виділила фінансування для будівництва дитячого садочка на вулиці Коновальця (8,5 млн грн).

Хоча у середу, 26 лютого, Рівненська ОДА отримала лист від виконавчого комітету Рівненської міської ради, в якому гарантувалося забезпечення фінансування 8,5 млн грн проекту «Будівництво дошкільного навчального закладу ясла-садок за адресою вул. Коновальця,16 у м.Рівному». У листі зазначалося, що відповідне питання буде розглянуте на найближчій черговій сесії Рівнеради. Однак на найближчому засіданні міської ради у четвер, 27 лютого, це питання винесено і розглянуто не було. Відтак, проєкт будівництва садочка на Коновальця не включено в проєкт розпорядження КМУ  із переліком об’єктів, які фінансуватимуться з ДФРР у 2020 році.