СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 11:01

Для чого Зеленський збирає Верховну Раду позачергово: офіційно

На позачерговому засіданні Верховної Ради, що відбудеться 4 березня, серед іншого планується розгляд питань про Кабінет міністрів та діяльність силовиків у сфері подолання корупції та зміцнення правопорядку.

Про це йдеться у повідомленні інформаційного управління апарату ВР про порядок денний позачергового пленарного засідання Верховної Ради

“29 лютого президент України звернувся до Верховної Ради України щодо включення додаткових питань до порядку денного позачергового пленарного засідання ВР”.

Зокрема, п’ятим та шостим пунктами повідомлення передбачається, що в ході засідання буде розглянуто питання про Кабінет міністрів України та про діяльність МВС України, СБУ, ДБР, НАБУ, Офісу Генпрокурора у сфері подолання корупції в Україні і зміцнення правопорядку.

Також на позачерговому засіданні заплановано розгляд проекту закону про схвалення рішення президента про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі у багатонаціональних навчаннях (реєстр. № 3003П); проект закону про внесення змін до розділу VI “Прикінцеві та перехідні положення” закону “Про національну безпеку України” щодо набрання чинності положеннями стосовно Головнокомандувача ЗСУ, Генштабу ЗСУ, видів і окремих родів військ (сил), (реєстр. № 3015П).

В ході засідання планується розглянути проект Закону про ратифікацію Рамкового договору між урядом України та урядом Франції щодо офіційної підтримки посилення морської безпеки та охорони України (реєстр. № 0025У) та проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям закону “Про запобігання корупції” (друге читання) (реєстр. № 2500Д).