СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 17:33

На Рівненщині збудують 5 шкіл, 5 садочків, 5 стадіонів

У рамках масштабного проєкту «Велике будівництво» на Рівненщині збудують 5 шкіл, 5 садочків, 5 стадіонів.

Про початок проєкту «5+5+5» та плани на поточний рік розповіли під час брифінгу в Рівненській ОДА заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська та в.о. директора департаменту з питань будівництва та архітектури Віталій Кардаш.

«В Україні вже 1 березня стартує програма президента – «Велике будівництво». На Рівненщині ми розпочинаємо масштабне будівництво та капітальний ремонт шкіл, дитячих садків, приймальних відділень лікарень, стадіонів та доріг. Сьогодні ми презентуємо карту із 22-ма інфраструктурно важливими об’єктами для області, де проходитимуть будівельні роботи», – зазначила Людмила Шатковська.

Кабінет міністрів України затвердив перелік обласних проєктів на загальну суму 533 млн грн, зокрема, у 2020 році на будівництво планують спрямували 210 млн грн.

Так, на Рівненщині кошти спрямують на будівництво Озерецької школи, що у Володимирецькому районі. Реконструюють Дубровицький НВК, Малівську школу Демидівського району, Корнинський та Жобринський закладиРівненського району. Вартість 5-ти проєктів – 241,1 млн грн, а загальна кількість учнівських місць – 2425.

Щодо дитячих садків, то будівництво передбачається в Березному, а реконструкція – в селах Горбаків Гощанського, Новоукраїнка Млинівського, Переброди Дубровицького районів та у смт Клесів, що на Сарненщині. Вартість 5-ти проєктів становить 131 мільйон гривень, а загальна кількість дитячих місць – 454.

Передбачена програмою «Велике будівництво» і розбудова об’єктів спортивної інфраструктури. Це будівництво спорткомплексу в Сарнах на 760 місць, спортивно-оздоровчого комплексу у Дубровиці на 369 місць та культурно-спортивного закладу в селі Бродниця Зарічненського району на 150 місць. Окрім цього, планується реконструкція басейну в Дубно та стадіону «Колос» в Костополі на 1330 місць. Загальна вартість п’яти об’єктів становить 160 мільйонів гривень.

«Приймальне відділення – перше місце в лікарні, куди потрапляє людина у випадку екстреної ситуації. Саме тут проводиться оцінка стану, невідкладні заходи і приймається рішення щодо подальших дій. Завдання проєкту –привести всі приймальні відділення до одного стандартного зовнішнього вигляду та забезпечити медичним обладнанням», – наголосила Людмила Шатковська.

Так, для Рівненської області затверджено реконструкцію та укомплектування 7-ми приймальних відділень опорних лікарень.

До переліку віднесли обласну клінічну лікарню, міські лікарні у Рівному та Дубно, Сарненськ, Березнівську, Володимирецьку та Рокитнівську центральні районні лікарні.

Також в рамках проєкту «Велике будівництво-2020» відремонтують 73 кілометри доріг.