СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 17:01

У районах Рівненщини працюють робочі групи з протидії незаконному обігу деревини

Деревину без документів поліцейські днями вилучили у Сарненському районі. Соснові колоди на території одного із підприємств у селі Одринки виявили представники міжвідомчої групи з протидії незаконному обігу деревини.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області, оскільки документів на деревину у власника не було, тож на місце події викликали слідчо-оперативну групу. Поліцейські виявили та вилучили 18 соснових колод довжиною 4,5 метри. Слідчі Сарненського відділу поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу).

Вилучену деревину передано на відповідальне зберігання у Сарненське лісництво. У рамках кримінального провадження слідчі подали до суду клопотання про накладення арешту на деревину.

Нагадаємо, в області триває боротьба із детінізацією економіки. Робота ведеться в кількох напрямках – виявлення нелегальних АЗС, грального бізнесу та тіньового працевлаштування.

Під прицільним наглядом заготівля і продаж деревини. Усі державні підприємства Рівненської області запровадили систему електронного обліку деревини. Дані щодо продукції контролюються з моменту її заготівлі та до реалізації. Тестове підключення провели також і 15 приватних підприємств Рівненщини, які вже вносять дані у програму.