СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 9:14

На Рівненщині судитимуть трьох сутенерок за торгівлю малозабезпеченими жінками

За процесуального керівництва прокуратури області слідчими  СУ ГУНП в Рівненській області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом торгівлі людьми, зокрема вербування, переміщення з метою сексуальної експлуатації, з використанням уразливого стану особи, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

Встановлено, що в період з червня по серпень 2019 року 27-річна жителька Хмельниччини за попередньою змовою із двома спільницями, підшуковували на території міста Рівне малозабезпечених жінок.

Так, вказані особи завербували одну з жительок Рівненщини, з метою сексуальної експлуатації на території Республіки Туреччини. Попередньо зловмисниці надали їй фінансову допомогу для оформлення документів, купівлі одягу, а в подальшому, у разі її відмови їхати за кордон для надання сексуальних послуг, зобов’язали негайно повернути надані кошти, чим ввели в боргову кабалу. Внаслідок скрутного матеріального становища та перебування у фінансовій залежності, потерпіла погодилася поїхати до Туреччини.

У подальшому, прокуратурою області 18.02.2020 затверджено та скеровано до Рівненського міського суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні по обвинуваченню вказаних осіб за ч. 2 ст. 149 КК України.

Довідково. За вчинення вказаного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.