СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 4:04

У Рівному відбулося засідання виконкому обласної асоціації футболу

У п`ятницю 14 лютого у Рівному відбулося розширене засідання Виконавчого комітету Рівненської обласної асоціації футболу. На перше у цьому році засідання було запрошено голів районних і міських федерацій футболу.

Члени Виконкому насамперед затвердили Календарний план спортивно-масової роботи РОАФ на 2020 рік. Затим розглянули питання щодо дитячо-юнацького та жіночого футболу в області.

Зокрема, відбулася презентація Рівненської дитячо-юнацької футбольно-футзальної ліги, обговорення стратегії її розвитку. Виконавчий директор РОАФ Олег Кучер, голова Асоціації футзалу Рівненської області Денис Пашкевич та заступник голови АФРО Віктор Радовенчик одержали доручення розробити положення та логотип новоствореної ліги. Відповідні проєкт документу та зображення мають бути представлені на розгляд 21 лютого.

Під час виступу голова Комітету жіночого футболу РОАФ Василь Мамчур наголосив на важливості залучення до змагань дівчат 13-річного віку, які будуть своєрідним кадровим підживленням для для збірних та жіночих/дівочих команд області. Члени Виконкому РОАФ підтримали пропозицію Василя Мамчура щодо створення збірної команди області WU-13, яка уже цьогт року братиме участь у відповідному чемпіонаті України.

На засіданні також було підписано Меморандум про співпрацю та взаємодію між районними/міськими федераціями футболу та РОАФ. Документ, зокрема, містить норми щодо про спільний розвиток футболу в області, створення сприятливих умов, запровадження єдиних дисциплінарних норм, дотримання регламентів УАФ та РОАФ та ін.

Жваве обговорення присутніх викликало питання уніфікації регламентних норм районних і міських федерацій футболу стосовно заявки і трансферів гравців. У результаті було вирішено у хмаганнях дорослих колективів дотримуватися вимог УЄФА та УАФ “один гравець – одна команда”. Виключення буде зроблене лише для гравців юнацьких команд, адже молодь потребує ігрової практики – відповідне доручення щодо розробки цієї норми одержав виконавчий директор РОАФ Олег Кучер.

Члени Виконавчого комітету своїм рішенням зобов`язали арбітрів та спостерігачів арбітражу КА РОАФ надавати персональну інформацію (зокреиа, якісні копії документів), необхідну для ведення бухгалтерського обліку командами-організаторами матчів. Відповідна норма буде внесена у регламент змагань РОАФ.

Також на засіданні було затверджено список осіб, організацій, установ, запропонованих районними і міськими федераціями футболу, котрі сприяють розвитку, популяризації футболу, висвітленню футбольних подій, для їх відзначення у подальшому грамотами/дипломами РОАФ.

Окрім цього члени Виконкому підтримали пропозицію Асоціації футзалу Рівненської області щодо зміни формату проведення обласного чемпіонату з футзалу – задля популяризації футзалу у районах Рівненщини будуть організовуватися спарені тури.