СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 13:40

Апеляційний суд скасував тарифи у Вараші

Тарифи на послуги, які надає населенню КМКП, розраховані не на основі економічно обґрунтованих витрат, прийняті з порушенням вимог постанови Кабінету Міністрів України №869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» та мають бути скасовані. Таке рішення 15 січня 2020 року ухвалив Восьмий апеляційний адміністративний суд.

Нагадаємо, що у листопаді 2018 року виконавчий комітет, під головуванням тзп О.Мензула, прийняв рішення підняти тарифи на послуги, які надає населенню міста КМКП. Відтак, більше року мешканці Вараша сплачували за ці послуги за завищеними тарифами.

Не погоджуючись з цим, міський голова Сергій Анощенко декілька разів виносив на розгляд сесії Вараської міської ради питання щодо скасування економічно необґрунтованих тарифів КМКП. Тривалий час голосів депутатів не вистачало для прийняття такого рішення і лише у травні 2019 року радою було скасовано завищені тарифи КМКП.

Не бажаючи втрачати таке джерело прибутку, Кузнецовське міське комунальне підприємство звернулося до суду. Судові засідання тривали більш, ніж півроку, однак, 15 січня 2020 року у апеляційному адміністративному суді міський голова Сергій Анощенко відстояв свою позицію та остаточно підтвердив – тарифи на послуги, які надає населенню КМКП, економічно не обґрунтовані та скасовані законно.

Ситуацію коментує міський голова Сергій АНОЩЕНКО:

«За останній рік було проведено безліч нарад за участю керівництва КМКП, де я неодноразово наголошував – тарифи завищені, їх потрібно переглядати та приводити у відповідність законодавству. Часу на це було більш, ніж достатньо.

Але керівництву КМКП було зручно і вигідно не зменшувати тарифи, тож весь цей час вони нічого не робили, а сподівалися лише на те, що їхня безгосподарність буде покриватися за рахунок міського бюджету і мешканців Вараша.

І навіть тепер, після рішення суду, яким скасовано нинішні тарифи, КМКП, замість того, щоб подати на розгляд виконкому нові, економічно обґрунтовані цифри, публікує оголошення про намір ще більше підняти населенню тарифи. Цього не буде. Або нові тарифи будуть економічно підтверджені, і, відповідно, нижчі, ніж зараз, або КМКП докерується до того, що в місті будуть діяти ті тарифи, які діяли до підвищення у 2018 році.

Зараз вибір за КМКП – або піти злочинним шляхом і нараховувати людям платіжки на основі вже недіючих тарифів, або ж піти законними шляхом і якнайшвидше подати на затвердження виконкому нові, економічно обґрунтовані тарифи».

Наступного тижня у виконавчому комітеті відбудеться робоча нарада, де розглянуть питання щодо розміру тарифів на послуги, які надає населенню міста КМКП.