СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 13:19

Від імені НАЗК атомникам телефонують шахраї

Дирекція із запобігання і протидії корупції НАЕК «Енергоатом» повідомляє про активізацію шахраїв: співробітникам Компанії, які є суб’єктами декларування, від імені посадових осіб Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) телефонують невідомі та розповідають про виявлення неточностей та невідповідностей у поданих ними деклараціях.

Про це повідомляє прес-служба РАЕС.

Метою шахраїв є отримання грошей за «вирішення проблем», які нібито можуть виникнути в співробітників Енергоатома через виявлені при аналізі їх декларацій неточності. Найчастіше шахраї повідомляють про виявлення фінансових зобов’язань суб’єктів декларування, які підтверджені фінансовими установами та не були відображені у деклараціях.

Дирекція із запобігання і протидії корупції Енергоатома наголошує, що посадові особи НАЗК не телефонували співробітникам Енергоатома з подібними пропозиціями, а усі випадки телефонних дзвінків є виключно шахрайськими діями невідомих осіб.

Відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» НАЗК може запитувати інформацію тільки через уповноважених осіб в офіційній письмовій формі поштовим відправленням чи електронним листом. Рішення про проведення повної перевірки декларацій приймається на засіданні Національного агентства, про що електронним листом повідомляється відповідний суб’єкт декларування. Така інформація розміщується на офіційному веб-сайті Національного агентства.

У разі виникнення подібних ситуацій просимо ігнорувати пропозиції шахраїв та негайно звернутися до Дирекції із запобігання і протидії корупції чи до Відділу запобігання та протидії корупції ВП «Рівненська АЕС» за телефонами 64-382 або 64-113.