СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 7:18

У Рівненській дирекції АТ «Укрпошта» виявлено порушення, що створюють загрозу здоров’ю та життю працівників

Планову перевірку дотримання вимог охорони праці та промислової безпеки у Рівненській дирекції Акціонерного товариства «УКРПОШТА» здійснили фахівці Управління Держпраці у Рівненській області.

Інспектори перевірили 25 виробничих об’єктів, виявили 91 порушення вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Зокрема, роботодавець не отримав дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, перелік яких визначений Кабінетом Міністрів України, а саме: ремонт, технічне обслуговування, експлуатація підйомника шахтного, ліфтів вантажних.

Допущена експлуатація вантажних ліфтів ПГ-241 без проведення позачергового технічного огляду в зв’язку із  закінченням граничного строку експлуатації. Також за понад 3 роки не було усунено несправності та дефекти, виявлені під час експертного обстеження, проведеного ДП «Рівненський ЕТЦ» ще у 2016 році!. Відсутні пристрої безпеки, що запобігають потраплянню працівників в шахту підйомника на 1-му та 2-му поверхах

У зв’язку з тим, що дані порушення створюють загрозу життю працівників, директора Рівненській дирекції Акціонерного товариства «УКРПОШТА» попереджено про необхідність негайної зупинки експлуатації даного обладнання.

За результатами перевірки відбулася підсумкова нарада з керівництвом та посадовими особами підприємства. Фахівці Управління Держпраці роз’яснили вимоги з охорони праці в галузі поштового зв’язку та наголосили на неухильності їх виконання.