СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 14:31

Через дії САП та НАБУ «Богдан Моторс» оголосила про скорочення працівників та наполягає на припиненні політично мотивованого постійного тиску на підприємство

Керівникам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ситнику та Національного антикорупційного бюро Холодницькому надіслано листи із закликом припинити тиск на українського автовиробника в особі Приватного акціонерного товариства «Автомобільна компанія «Богдан Моторс», та як найшвидше закрити кримінальні провадження.

В компанії наголошують, провадження у справі триває вже понад півтора року, однак справжніх претензій ні до Богдан Моторс, ні до його керівників не висувається.

«НАБУ та САП активно висвітлюють більшість процесуальних дій, які вчиняються ними щодо Богдан Моторс, що ймовірно порушує таємницю слідства та презумпцію невинуватості, та наносить шкоду діловій репутації Богдан Моторс, як на вітчизняному ринку, так і міжнародній арені»,- йдеться в заяві компанії.

Своїми діями НАБУ та САП фактично дестабілізують господарську діяльність Богдан Моторс, що має наслідком в тому числі і скорочення понад 600 працівників.

В компанії наголосили, що в умовах збройної агресії Російської Федерації не тільки забезпечує необхідність військових у вантажних автомобілях, санітарних автомобілях та бронетехніці, а й займається виробництвом цивільного транспорту. За результатами 2019 року Богдан Моторс сплатив майже 385 мільйонів гривень податків.

В «Богдан Моторс» також заявили про значний обсяг реальних збитків та упущеної вигоди через дії САП та НАБУ.

«Ділові партнери виходять із перемовин, перестають укладатись нові контракти, дестабілізовано емоційний стан трудового колективу», – підкреслили в компанії.

«Богдан Моторс» – один з найбільших вітчизняних виробників автотранспортних засобів всіх типів. Компанія об’єднує в собі виробничі потужності в Луцьку та Черкасах. Загальні інвестиції в розвиток сучасних автозаводів перевищили 450 млн. доларів США.