СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 0:02

На Рівненській АЕС «горіла» котельня (+ФОТО)

Сьогодні, 31 січня рятувальники 2-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Рівненській області з метою підвищення професійного рівня, щодо ліквідації горіння легкозаймистих речовин, а також взаємодію підрозділів ДПРЗ-2 (22 ДПРЧ, 23 ДПРЧ) з адміністрацією об’єкту, провели відпрацювання ввідної по гасінню нафтопродуктів на території пуско-резервної котельні ВП Рівненська АЕС.

Згідно з тактичним задумом умовна пожежа виникла внаслідок розгерметизації резервуару з мазутом. Загоряння легкозаймистої речовини відбулось в межах обвалування, тому для гасіння даної умовної пожежі, штабом пожежогасіння, який був створений з числа оперативно-координаційного відділення ДПРЗ-2, було прийнято рішення подати 2 стволи ГПС-600 в тепловідбивних костюмах. Паралельно з подачею ГПС-600, виконуючи завдання штабу пожежогасіння, аби не допустити поширення вогню на найближчі резервуари з мазутом, рятувальники використали лафетні стволи для відпрацювання охолодження сусідніх резервуарів.

Всього на відпрацюванні ввідної було залучено 5 одиниць пожежної та спеціальної техніки та 22 чоловіка особового складу. Після вдалих тактичних дій відбулося шикування особового складу де керівництво загону разом з представниками цеху підбили підсумки навчань, вказали на особливості гасіння пожеж на подібних об’єктах та відповіли на поставлені питання.