СЬОГОДНІ: Вівторок, 19.03.2024, 4:54

На Рівненщині збільшується кількість будівель, що мають енергосертифікати

Рівненщина – у трійці регіонів за кількістю виданих енергетичних сертифікатів для будівель. На початок 2020 року енергоаудитори в Рівненській області видали 167 енергетичних сертифікатів.

«Місцева влада повинна активно долучатися до термомодернізації будівель, створюючи таким чином належні умови для населення. Маючи результати сертифікації, буде легше зорієнтуватись, у який спосіб необхідно провести термомодернізацію – ЕСКО, «теплі кредити» тощо. В кінцевому результаті це дасть для споживачів теплі, комфортні приміщення, економію коштів», – зазначив директор департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності Рівненської ОДА Володимир Пшеюк.

Так, сертифікацію вже пройшли:

25 житлових будинків;

37 громадських будівель;

34 навчальні заклади (школи, університети тощо);

58 медичних закладів;

12 дитячих садочків;

1 підприємство торгівлі.

Найбільше енергетичних сертифікатів видано у Рівному (50 сертифікатів), Рівненському районі (36 сертифікатів) та на Здолбунівщині (17 сертифікатів).

Завдяки сертифікації визначається:

клас енергоефективності будівлі;

рекомендації щодо термомодернізації будівлі, щоб підвищити її енергоефективність, забезпечити комфортні умови перебування та зменшити витрати на комунальні рахунки.

Нагадуємо, що на сайті Держенергоефективності можна обрати енергоаудитора, а також переглянути вже видані сертифікати. До уваги усіх зацікавлених:

– база енергоаудиторів

– база сертифікатів