СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 18:04

Дешеві кредити для бізнесу стануть доступними із 1 лютого

Кабмін схвалив початок програми доступних кредитів для малого бізнесу з 1 лютого.

Про це на брифінгу заявив прем’єр Олексій Гончарук.

«Проект з дешевого кредитування умовно називається «5-7-9%». З 1 лютого він буде запущений, тобто в перший робочий день лютого банки вже будуть над цим працювати. Підготовка до запуску йде в плановому режимі, все добре», – запевнив голова уряду.

«З 1 лютого програма стартує – це означає, що люди, які хочуть започаткувати власну справу або відкрити свій бізнес (поки що ми говоримо про суми кредитів до 1,5 млн грн), зможуть отримати кредит під абсолютно низький відсоток – 5, 7 або 9% в гривні. Це дуже хороші умови, щоб стартувати. Ми розраховуємо на те, що багато підприємливих українців скористаються цією можливістю», – додав він.

Нагадаємо:

Президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до держбюджету-2020, які передбачають виділення 2 мільярдів гривень для запуску програми кредитів під 5, 7 та 9 відсотків для підтримки мікро- та малого бізнесу.

Підтримка бізнесу буде надаватися за двома напрямками:

  • перший – здешевлення кредитів шляхом компенсації відсоткової ставки до рівня 5, 7 та 9 відсотків річних за кредитами у національній валюті. Відсоток залежить від розміру та типу бізнесу:
  • 5% річних – якщо виручка до 25 млн грн і створюються мінімум 2 робочих місця;
  • 7% річних – для бізнесу з виручкою до 25 млн грн, який не створює нових робочих місць, але за кожного нового працівника ставка знизиться на 0,5%;
  • 9% річних – для бізнесу з виручкою до 50 млн грн;
  • другий – надання часткових гарантій за кредитами, наданими мікро та малому бізнесу, якщо у них не вистачає застави.