СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 15:20

У Рівному затримали на хабарі державного виконавця (+ФОТО)

За процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, слідчими Рівненського ВП ГУНП в області, за оперативного супроводу співробітників ВБКОЗ УСБУ в Рівненській області, викрито протиправний механізм вимагання та отримання службовими особами міського відділу ДВС від учасників виконавчого провадження неправомірної вигоди.

Державного виконавця затримано сьогодні, 20 січня у місті Рівне в приміщенні міського відділу ДВС під час отримання неправомірної вигоди в розмірі 18 тисяч гривень.

Як з`ясовано, працівник державної виконавчої служби вимагав та отримав неправомірну вигоду у громадянина, який є боржником у виконавчому провадженні, за вчинення дій з використанням наданого службового становища, а саме вилучення відомостей з автоматизованих систем, держателем яких є Міністерство юстиції України.

На даний час тривають невідкладні слідчі та процесуальні дії.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.